Deelnemers gezocht voor YES Project

Zoals we in juli jl. hebben aangekondigd, gaat het programma ‘Ondernemen Op School’ internationaal.
Onder de naam Y.E.S. (Youth Empowerment by Entrepreneurial Skills) starten we een 2-jarig project met lokale partners in Italië (JO Consulting), Cyprus (Dorea Educational Institute), Engeland (Bridging to the Future) en Litouwen (European Social Entrepreneurship and Innovative Studies Institute).
Hiermee gaan we met alle kennis en ervaring die is opgebouwd binnen het programma ‘Ondernemen Op School’, een vuist maken tegen jeugdwerkloosheid. Dit betekent, dat we de deelnemers helpen om zowel ondernemersvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling op te pakken alsmede de daadwerkelijke opzet van een eigen bedrijf.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering via Erasmus+. De contactorganisatie hiervoor in Nederland is het Nederlands Jeugdinstituut.

Waar staan we nu?
Over 2 weken komen alle partners bijeen voor de kick off meeting van het project. In de komende maanden gaan alle partners aan de slag met de opzet  en implementatie van het project en de inhoud er van. Dus ook in Nederland. Het doel van het YES project is om het duurzaam effect te creëren. Daarom zullen we in 2019 en 2020 zogeheten ‘multiplier events’ gaan organiseren waarbij we aan de ene kant jongeren die nu aan de zijkant staan gaan helpen om een duurzame toekomst op te bouwen als ondernemer en aan de andere kant jongerenwerkers trainen hoe zij met ondernemerschap en ondernemende vaardigheden verder kunnen helpen en toerusten.

Wie zoeken wij?
* jongeren uit Den Haag, Rotterdam of Amsterdam:
– tussen 18 en 26 jaar
– die geen baan of scholing volgen
– die enorm gemotiveerd zijn om het roer om te gooien, het oude achter zich te laten en een nieuwe start willen maken
– die serieus, eerlijk en legaal aan de slag willen gaan als ondernemer en hiermee hun toekomst willen opbouwen

* jeugdwerkers uit Den Haag, Rotterdam of Amsterdam:
– die werken met de bovengenoemde jongerendoelgroep
– die werken bij een organisatie voor buurtwerk, jongerenwelzijn jeugdzorg of soortgelijk
– die die enorm gemotiveerd zijn  en mee willen doen aan training over ondernemerschap
– die het geleerde willen inzetten in hun werk met en voor hun jongeren om zo de impact van dit project te vergroten

* bedrijven die dit internationale YES project willen ondersteunen als sponsor:
– omdat ze vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen bijdragen aan positieve impact creëren voor de bovengenoemde jongerendoelgroep én
– financieel willen bijdragen om de impact van het YES project te vergroten én
– deelnemers willen ondersteunen met hun kennis, faciliteiten of producten/diensten én
– één of meerdere deelnemers willen ‘adopteren’ en hen helpen met media-aandacht

Aanmelden
Ben je een jongere tussen 18 en 26 jaar of een buurtwerken/jongerenwerker uit Den Haag, Rotterdam of Amsterdam en voldoe je aan wat hier boven staat? Meld je dan voor 1 januari 2019 aan via het emailadres sales@eurobizz.eu. Vergeet niet om hierbij een korte omschrijving van jezelf en een duidelijke motivatie mee te sturen! Van alle aanmeldingen zullen we een selectie maken. Uiterlijk 14 januari 2019 zullen we bekend maken welke aanmeldingen geselecteerd zijn voor deelname. Alle aanmeldingen worden vertrouwelijk behandeld volgens de normen van ons privacy protocol.

Vertegenwoordig je een bedrijf en willen jullie bijdragen aan het creëren van daadwerkelijke  impact?
Is CSR bij jullie niet een papieren tijger, maar willen jullie concreet vormgeven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? ‘Adopteer’ dan één of meerdere deelnemers en neem voor 1 januari 2019 contact met ons via  emailadres sales@eurobizz.eu.

2 Replies to “Deelnemers gezocht voor YES Project”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: