Introductieprogramma

Telefoongesprek in het Engels van studenten met een buitenlandse ondernemer. Direct toepasbare feedback ontvangen van een expert.
Studenten maken gebruik van een telefonische hulplijn

Tijdens het introductieprogramma van Ondernemen Op School, bieden wij een kort theoretisch gedeelte aan om vervolgens snel door te gaan met het interactieve praktische deel. Hier worden grote concepten geboren! In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat leerlingen niet alleen de basiskennis van het ondernemerschap ontwikkelen in ons programma, maar ook een houding van lef. Lef om uit hun comfort zone te stappen en om nieuwe dingen te proberen. Lef om te proberen, in plaats van bang te zijn om te falen. Moed om zichzelf te zijn met hun eigen profiel en talenten.  • Leerlingen van Young Business School Rotterdam presenteren hun concept
Tijdens het Introductieprogramma van Ondernemen Op School kunnen leerlingen gebruik maken van hulplijnen zoals bellen met experts uit diverse sectoren, live video gesprekken voeren in het Engels met ondernemers uit Europa. Zo kunnen ze toetsen of hun concept innovatief, realistisch en haalbaar is. Ook kunnen ze controleren of hun concept bekend is in een ander land/andere cultuur of en hun product/dienst internationaal mogelijk kans van slagen heeft. Met deze feedback kunnen ze hun concept verder fine tunen voordat ze het presenteren voor de klas.

Duur: 2 tot 4 lesuren, afhankelijk van het lesniveau en de wens van een school
Niveau VO: bovenbouw VMBO-GL-TL/Mavo/Havo/VWO
Niveau MBO: MBO 2-4
Aangepaste versie: voor VMBO B/K en MBO 1, is er een aangepaste versie