Vervolgprogramma

Na het Introductieprogramma gaat het echt beginnen! Nadat de deelnemende teams in een Introductieprogramma de basis van ondernemen hebben gehoord en een ruw concept hebben bedacht, gaan ze in het Vervolgprogramma van Ondernemen Op School aan de slag met het daadwerkelijk en zo ver mogelijk uitwerken van hun concept. Dit deel is gebaseerd op blended learing, waarbij leerlingen/deelnemers als individu de theorie doorlopen in diverse e-learning modules. De focus van Ondernemen Op School is wel op de praktijk, want daar vinden uiteindelijk de resultaten plaats. Elk bedrijf gaat als team aan de slag met 12 praktijkopdrachten en bezoek 1 of meerdere keren (afhankelijk van de gekozen versie) een bedrijf om te zien hoe ondernemen in de praktijk gaat. Dit wordt allemaal door ons geregeld.


Ondernemen Op School

Uitvoer
Tijdens het Vervolgprogramma van Ondernemen Op School, werken we het concept uit tot een verkoopbaar product of dienst. Het doel is, dat leerlingen/studenten zo ver mogelijk komen en echt resultaat boeken.

Productconcepten worden zo mogelijk zelf geprint met een 3D printer. Leerlingen/studenten zullen contact opnemen met potentiële leveranciers, klanten en experts binnen en buiten ons netwerk. Via e-learning (niet voor VMBO B/K en MBO 1) vergroten leerlingen/deelnemers hun kennis vergroten over marketing, financiën / administratie, strategie, verdienmodellen, sociaal ondernemen en nog veel meer.


  • Ondernemersmarkt Grafisch Lyceum Rotterdam


Faciliteiten
Ondernemen Op School is meer dan een lesprogramma, het is een totaalconcept. Wij faciliteren ook alles er om heen. De complete planning van alle lessen per lesuur, de lesmaterialen, de trainers die zelf ondernemer zijn, de hosting en domeinnamen (elk team mag een .nl domein naar keuze uitzoeken) en de webshop voor de bouw van hun website. Indien van toepassing kan ook de webshop gefaciliteerd worden per team. Heeft een school geen 3d-printer, dan kunnen wij deze meenemen. Voor Virtual Reality hebben we Google Cardboard brillen (DIY) beschikbaar. Kortom, als school en docent wordt je volledig ontzorgd!

Duur: voor het Vervolprogramma bestaat een reguliere versie uit 10x 2 lesuren. Dat kan wekelijks of 2-wekelijks worden gepland.
De intensieve versie bestaat uit 88 lesuren en wordt wekelijks gepland.
Deze versie is gedurende een heel schooljaar.

Maatwerkversies zijn altijd mogelijk!
Standaard komen we een blokuur (2 lesuren, dit zijn contacturen, geen studiebelastingsuren) per week langs, maar een blok van 3 lesuren of 2 lesblokken per week kan ook worden afgesproken. Deze intensive versie omvat een heel schooljaar. Uiteraard kunnen we ook een maatwerkversie afspreken als het gaat om het aantal lesuren en de frequentie. Bijvoorbeeld: een school vind 24 uren te weinig en 88 uren te veel; dan kunnen we ook een programma samenstellen van bijvoorbeeld 30, 40 of 50 lesuren.
Onze klanten kennen ons als flexibel en dit wordt gewaardeerd!

Betrekken eigen docenten mogelijk
Ook kunnen eigen docenten worden ingezet in bijvoorbeeld de 2-wekelijkse versie; dan zijn onze trainers nog steeds de kartrekkers en de ene week aanwezig; de trainers geven dan een korte overdracht aan docenten over tot waar leerlingen/studenten gebleven zijn en welke taken er nog openstaan. Daarmee kunnen de docenten dan samen met de leerlingen/studenten verder gaan in de andere week. Ook worden er digitaal takenoverzichten gemaakt zodat een docent het leerproces en de voortgang per team kan volgen.

Niveau VO: bovenbouw VMBO-GL-TL/Mavo/Havo/VWO
Niveau MBO: MBO 2-4
Aangepaste versie: voor VMBO B/K en MBO 1, is er een aangepaste versie

Meer weten?
Tijdens een persoonlijke kennismaking kijken we graag samen met u hoe wij flexibel en met maatwerk ‘Ondernemen Op School’ kunnen implementeren in uw curriculum. ‘Ondernemen Op School’ is een profieloverstijgend programma en kan daarom gecombineerd worden met verschillende vakken, keuzedelen en profielen. Van economie tot techniek en van zorg tot burgerschap, van LOB tot profiel- of sectorwerkstuk en van keuzedeel tot HaCo-lessen en de versterking van de overgang van VMBO/Mavo naar MBO en van Havo naar HBO.

Bel nu voor een vrijblijvende afspraak via tel. 085-8000223 of vraag de bijlages aan met overzichten waar de eindtermen van profielen voor VMBO, Mavo, Havo en MBO gedekt worden in Ondernemen Op School.