Ons bestuur

Graag stellen we ons bestuur aan voor: het bestuur van EURObizz Academy wordt gevormd door Werner van Ekkendonk. Hij is eigenaar en directeur van EURObizz Academy, de ontwerper en uitvoerder van ons unieke programma ‘Ondernemen Op School’.Werner van Ekkendonk
Directeur EURObizz Academy

Araceli James
Office Manager
Email: araceli(@)eurobizz(.)euBio Werner van Ekkendonk
Werner van Ekkendonk, is sinds 2005 ondernemer. Hij ontdekte dat er een grote vraag is naar ondernemerschapsonderwijs in Nederland en daarbuiten. Een aantal jaren geleden werd hij gevraagd om een workshop te verzorgen op een middelbare school over ondernemerschap. De school vond het zo leuk, dat ze vroegen om volgend jaar terug te komen en de training uit te breiden. Dit deed hem beseffen, dat er voor zowel de studenten als voor het bedrijf zoveel meer uit deze training te halen is. Dit was de geboorte van een uniek programma genaamd ‘Ondernemerschap op school’.

Ervaring
Sinds 2008 heeft hij vele start-ups geholpen bij het opstarten en laten groeien van hun bedrijf. Tot op heden hebben velen van hen nog steeds een succesvol bedrijf en hebben hun bedrijf de afgelopen jaren uitgebreid. Een voorbeeld is een mompreneur die in 2010 startte en op dat moment werkloos was, een schuld van € 25.000 had als gevolg van een frauduleuze ex-partner en blanco was als het over ondernemerschap ging. 4 jaar later had ze een bedrijf opgebouwd met een omzet van € 400-500K per jaar. Twee jaar later had haar bedrijf een ernstige crisis waardoor ze bijna failliet ging, maar ze slaagde erin het bedrijf terug te brengen tot bijna het startpunt en thuis te werken; tegenwoordig runt ze de zaak opnieuw vanuit een kantoor in Den Haag, opent ze een ander bedrijf als een psychotherapeutisch centrum en neemt ze nieuw personeel aan.

Nog een voorbeeld van die startups is een internationaal evenementenbureau, dat unieke evenementen creëert, met zandsculpturen als specialisme. Toen de mentoring en begeleiding in 2012 van start gingen, waren ze aan het opschalen van 2 naar 4 grote evenementen in Nederland. Tegenwoordig werken ze op verschillende locaties wereldwijd.

Vrijwillige impact Business Coach
Een deel van Werners bio, is zijn sociale DNA. Hij was onder meer een vrijwillige businesscoach (zowel life als virtueel) voor ondernemers op het platteland in landen als Ghana, Indonesië en Oeganda. Hij was bijvoorbeeld in Noord-Ghana om een ​​business bootcamp (presential) uit te voeren, inclusief klassikale training en individuele mentorbijeenkomsten. Na het afronden van de business bootcamp, werd de coaching overgedragen aan een lokale NGO. Na 1,5 jaar werd een korte enquête gehouden om de impact te meten en meer dan 50% van de deelnemers antwoordde meer omzet, meer klantbewustzijn en verbeterde sociaaleconomische situaties te hebben gerealiseerd (hoewel de omstandigheden daar heel zwaar waren!).

Meer bio
Daarnaast was hij jurylid bij verschillende startup-prijsuitreikingen. Ook nam hij deel als vrijwillige businesscoach in 2013-2014 tijdens de BID Student Challenge (http://www.bidnetwork.org, Amsterdam). Het idee achter deze uitdaging was om bedrijfsconcepten te creëren met een duurzame sociaal-economische impact op het ontwikkelingsgebieden. Het team dat door hem werd begeleid, eindigde in de top 3.

Werner komt uit Nederland, is getrouwd en vader van 3 kinderen en is verbonden aan de stichting EURObizz Friendz.