Voorbereidingen prototypes ColorCane en Dynocharge

De leerlingenteams van ColorCane (Stanislascollege Delft) en Dynocharge (Stanislascollege Rijswijk) zijn gestart met de fase om hun prototype te maken. In de afgelopen periode zijn ze onder meer aan de slag geweest om sponsorgeld op te halen zodat ze de eerste materialen kunnen aanschaffen.

Verder heeft ColorCane vorige week in een afspraak bij stichting Bartimeus met een expert gesproken over de wereld van blinden en slechtzienden. Deze waardevolle feedback zullen ze verwerken in hun concept. Ook zullen ze binnenkort teruggaan voor een ‘experience’ waarbij de dames van ColorCane in een volledig geblindeerde ruimte een parcour moeten lopen op aanwijzing van de blindeninstructeur. Zo zullen zij zelf ervaren wat het is om niets of nauwelijks iets te kunnen zien als een blinde of slechtziende over straat loopt en obstakels moet ontwijken.

DynoCharge heeft eerder al een 3D geprint schaalmodel gemaakt en gaat nu op basis van het beschreven technische model een prototype maken. Beide bedrijven worden hierbij geholpen door High Tech Centre Delft (HTCD).

Beide bedrijven streven er naar om voor de zomervakantie van 2017 een eerste prototype te kunnen laten zien. Mocht u DynoCharge of ColorCane alsnog willen sponsoren, dan kunt u contact nemen via respectievelijk sales@dynocharge.nl of sales@colorcane.nl.

Top
%d bloggers liken dit: