Wethouder Westerdijk verricht opening ondernemersmarkt

Woensdag 27 maart verrichtte mevrouw Westerdijk, wethouder economie van Capelle aan den IJssel om 19:30 de opening van de ondernemersmarkt bij het Comenius Beroepsonderwijs Capelle (CBC).
Aan de Lijstersingel 2 hebben 200 leerlingen uit het 3e en 4e jaar de afgelopen maanden meegedaan aan het lesprogramma ‘Ondernemen Op School’ van EURObizz Academy. Hierin gingen ze onder begeleiding van ondernemers wekelijks praktisch aan de slag met het bedenken van een concept en dit uitwerken tot een bedrijf. Zo was er een team dat een bedrijf dat een hulpmiddel bedacht om makkelijker ogen te kunnen druppelen en een bedrijf dat producten heeft gemaakt voor biologische huidverzorging.

Tijdens de ondernemersmarkt presenteerden de leerlingen hun bedrijf aan de wethouder, hun ouders en docenten. Mevrouw Pors, directeur, ligt toe: “Het CBC is een ondernemende school. Wij vinden het belangrijk, dat leerlingen een goede basis meekrijgen over ondernemerschap. Veel van deze leerlingen zullen in de toekomst voor zichzelf gaan starten en wij willen ze daar op voorbereiden. Ook al gaan ze later geen bedrijf starten, die ondernemende houding is heel belangrijk voor hun verdere opleiding en carrière”.

In aanwezigheid van ruim 250 leerlingen en ouders, vertelde wethouder Westerdijk, zelf een oud-ondernemer, wat een wethouder economie zoal doet en dat de gemeente Capelle aan den IJssel ruim baan wil geven aan ondernemerschap, praktisch ondernemersonderwijs toejuicht en onder de indruk was van alle concepten die leerlingen hadden bedacht.

Na afloop maakte de wethouder 8 winnende teams bekend. Deze teams gaan volgende week met de limousine van EURObizz Academy onder schooltijd geheel verzorgd naar de bioscoop.

Top
%d bloggers liken dit: